dimecres, 19 de setembre del 2018

CONSTRUÏM LA NOSTRA TRIBU


Hem començat el curs amb molta energia i ganes d’aprendre i conviure tots junts. A continuació, us expliquem alguns aspectes importants que hem realitzat aquests dies per tal d’aconseguir que la nostra tribu sigui única, forta, emprenedora, vital i feliç.

POSEM ORDRE A LA CLASSE
                                                                       

Vam organitzar el material de la nostra classe: cartipassos, llibretes, llibres... Ho vam fer el primer dia de classe ja que portàvem tot el material dins les nostres motxilles. Gràcies a les directrius dels mestres ho vam tenir llest de seguida i ho vam fer molt bé.

 TENIM UN  NOU MEMBRE A LA TRIBU 


 El dia 13 de Setembre  va arribar un nou membre a la tribu. És molt bon noi ,li agrada el color taronja i el karate. Porta ulleres i és ros.


ESCOLLIM EL NOM DE LA TRIBU
Per començar vam fer l'estructura cooperativa 1-2-4 i en van sortir 9 noms: The magic people, The Drifts, Los Lobos, Els Campions, Els fantàstics, Els fantasmes, Els comodins, Els impressionants I Els invisibles. Els més votats van ser tres: The magic people, Els Comodins i Els invisibles però només en podia quedar un.
La votació: hi havia 43 paperetes ni un més ni un menys. la cosa estava molt difícil, 10 vots a favor "The magic people", 12 vots a favor de "Els comodins", 15 vots a favor de ""Els Invisibles" i 2 vots en blanc, l'últim vot, l'obren i diu els Invisibles, ja teníem nom.
Els Invisibles!


 ELS BONS PROPÒSITS

La tribu de 5è ens hem pactat uns bons propòsits. Primer ho vam fer en  petit grup i després ho vam posar en comú amb la resta de la tribu.
De tots els propòsits en vam escollir quatre. Són aquests : ajudar-nos i respectar-nos uns als altres , controlar la quantitat de brossa , no parlar ni cridar quan no toca i treballar correctament en el grup cooperatiu.



DECOREM LA CLASSE
          El dijous el matí vam pensar el nom de la tribu utilitzant l'estructura 1-2-4.

          El nom escollit va ser els Invisibles.
              
          L'endemà, vam començar a fer la decoració de la  nostra aula d’acord amb el nom de la tribu.
       
          Vam retallar muntanyes, arbres i ulls. Ja us explicarem quin és el resultat
         
           final.



ELS OBJECTIUS DE LES ÀREES
                                                                                                                           

El dijous cada grup va haver de pensar un objectiu pel nostre mural de classe. Vam pensar objectius sobre les diferents àrees:  llengües, mates i II+D en petit grup. Després vam posar-ho en comú i entre tots, vam pactar-los, redactar-los i penjar-los en el mural.

COM ENS SENTIM?

Vam fer una activitat d'Ecologia Emocional que consistia en que ens donaven un post-it on hi havíem d'apuntar com ens sentíem en aquell moment. Després havíem d'explicar a tota la classe si ens sentíem: alegres, tristos, feliços, contents...I també, explicar el perquè.


ELS CÀRRECS DE 5è


El primer dijous d'escola a la tarda, vam decidir els càrrecs de la tribu dels Invisibles. Els càrrecs pactats per nosaltres després d'haver-ho debatut en petit grup són: agenda, data, delegats, escoles verdes, pissarra i assemblea. Els delegats i els d'Escoles Verdes no poden fer cap més càrrec perquè tindran reunions als migdies. Hi ha càrrecs que són diaris i d'altres setmanals. Cada quinze dies es farà una valoració de les diferents tasques.

DISSENYEM EL LOGO  

Després d'escollir el nom de la nostra tribu havíem de fer el  nostre logo. Cadascú va pensar el seu propi disseny  i el vam dibuixar en un paper de Senator.
Encara no hem votat però ens agraden tots.
Ja us informarem quin és l'escollit.