dilluns, 29 de maig de 2017

ENS VISITA UN EXPERT EN DISSENY GRÀFIC I IMPRESSIÓ, L’ENRIC CARRÉ, EX-ALUMNE DE L’ESCOLA PIA D’OLOT

EL DIVENDRES DIA 26-5-17, A LA TARDA, VA VENIR A LES AULES DE 4t L’ENRIC CARRÉ. FA MOLTS ANYS QUE ES DEDICA A FER DISSENY GRÀFIC I A SER DELINEANT PROJECTISTA. TAMBÉ ÉS COL·LABORADOR DEL SETMANARI LA COMARCA D’OLOT, ACTUALMENT EN FA LES PORTADES I L’ESPAI “PRETÈRITS I PRESENT”.
ENS VA PARLAR DE L’ORÍGEN DE LA COMARCA, VAM PODER VEURE AMB QUIN PAPER ESTAVA IMPRESA I COM ERA EL DISSENY. COMPARANT-LA AMB LA COMARCA ACTUAL, VAM PODER OBSERVAR ELS CANVIS QUE HI HA HAGUT: DISSENY AMB ORDINADOR, TOTA AMB COLOR, PAPER MÉS GRUIXUT: ESTOCAT MAT AMB UN GRAMATGE DE 130g., NOUS CONTINGUTS...
ENS VA EXPLICAR TOT EL PROCÉS D’IMPRESSIÓ DES DELS PRIMERS TEMPS, AMB “LINOTIPE”, FINS A L’ACTUAL, L’”ÒFSET”, AMB QUADRICROMIA CMYK I QUE S’ENVIA DES DE LA SEU DEL SETMANARI A LA IMPREMPTA VIA INTERNET. VA SER INTERESSANT PODER TOCAR LES PLANXES DE FERRO AMB LLETRES QUE ES FEIEN SERVIR AL PRINCIPI.
ENS VA PARLAR DEL FUTUR DE LA PREMSA: PAPER O DIGITAL? DESPRÉS D’EXPLICAR LES DIFERÈNCIES ENTRE L’EDICIÓ I LA LECTURA D’UN MATEIX DIARI EN DIGITAL O EN PAPER, ENS VA DONAR DADES DE LES ESTADÍSTIQUES REALITZADES SOBRE AQUEST TEMA. SEGONS EL DIGITAL CONSUMER PUBLISHING FORECAST, TOT I EL CREIXEMENT EN EL CONSUM MÒBIL I DIGITAL, AL 2020 NOMÉS EL 24% DELS INGRESSOS DELS PERIÒDICS I INDÚSTRIES DE LLIBRES I REVISTES DE TOT EL MÓN PROVINDRAN DEL DIGITAL, LA RESTA ENCARA PROVINDRÀ DEL PAPER, PER LA QUAL COSA, EL MÓN DEL PAPER NO POT SER SUBESTIMAT.

VA SER UNA XERRADA MOLT INTERESSANT QUE ENS VA PASSAR MOLT RÀPID.